Reparatie

De reparatie van een uurwerk bestaat uit een aantal procedures. Een reparatie wordt uitgevoerd op een uurwerk dat compleet is en normale slijtage heeft. Deze uurwerken zijn van die ouderdom dat er nog onderdelen voorhanden zijn.

Eerst wordt het uurwerk voorgereinigd, zodat de aanwezige slijtage zichtbaar wordt. Het uurwerk wordt geheel gedemonteerd en de tandwielen worden nagekeken op slijtage en/of kromme tanden. De assen van de tandwielen worden cylindrisch geslepen en gepolijst. De lagergaten worden uitgepend zodat al het vuil uit de lagers is. Na demontage is de slijtage op de lagers goed zichtbaar. De slijtage wordt verholpen door het plaatsen van lagerbussen. De uitgesleten lagers in de platine worden uitgefreesd en worden vervangen door exemplaren in brons hierna worden alle onderdelen gewassen en gedroogd waarna de montage met grote zorg uitgevoerd wordt, het uurwerk wordt hierna in een testopstelling gezet als het uurwerk na een week in deze opstelling goed gelopen heeft wordt hij terug geplaatst in kast en kan het laatste afregel werk gedaan worden waarna de klok terug aan de klant geleverd wordt

Let wel een reparatie duurt minimaal 3 tot 8 weken afhankelijk van de drukte in de werkplaats.

Op alle reparatie werkzaamheden geven wij 1 jaar garantie.

En als er een veer breekt?

De breuk van een veer en de gevolgen daarvan vallen niet onder de garantie, tenzij KlokkenTon nieuwe veren geplaatst heeft.

Let wel: Iedere veer zal breken, maar het is onbekend wanneer...